Wist u dat in 500 voor Christus de eerste staaroperaties zijn uitgevoerd? Ik begrijp wel dat we al 2.500 jaar zo goed mogelijk willen zien. Licht en zicht zijn immers essentieel voor ons functioneren en biologische klok.

De ontwikkelingen in ons vakgebied gaan daarom razendsnel. U herinnert zich misschien dat 40 jaar geleden patiënten na een oogoperatie weken in bed lagen, ondersteund door zandzakken omdat ze niet mochten bewegen. Voor de operatie werden ze onder volledige narcose gebracht. En een vertroebelde ooglens werd vervangen door een standaardlens. Na de genezing was een bril nodig om goed te kunnen zien.

Die tijden zijn allang voorbij. We kunnen nu aan nieuwe ooglenzen specifieke eigenschappen toevoegen die passen bij uw wensen. Het vervangen van een ooglens is in 20 minuten gebeurd. U zit na afloop eerder aan de koffie dan ik. U kunt direct naar huis en heeft voor de rest van uw leven geen bril of contactlenzen meer nodig, zelfs niet om te lezen.

Ik word nog elke dag blij van de reacties die ik krijg. Om te horen: ‘Ik kan me niet herinneren dat ik zo goed heb gezien.’ Vroeger ging u naar de oogarts voor een bril, nu gaat u er heen om van uw bril af te komen.

Gun uzelf goed zicht en het gemak van zien zonder bril. Graag nodig ik u uit voor een quickscan tijdens kantooruren. Dan kijken we welke behandeling voor uw ogen de beste resultaten geeft.

Dr. E.M. Busch
oogarts Correct Vision