Iedereen die ouder is dan 40 jaar krijgt ermee te maken: te kleine letters en te korte armen om die letters zonder bril te kunnen lezen. Een leesbril kan in allerlei omstandigheden heel onhandig zijn. U bent hem voortdurend kwijt, u moet hem telkens op en af zetten. Kortom, u loopt steeds te hannesen.

Niemand ontkomt aan dit euvel. Onze ogen krijgen moeite met dichtbij focussen, omdat de ooglens met het verstrijken van de jaren minder flexibel wordt. Hij wordt – net als ons hele lichaam – steeds stijver. Een oplossing is om uw ooglens te vervangen door een kunststof lens. Er zijn namelijk kunststof lenzen waarin een leesgedeelte is ingebouwd, net als bij een multifocale bril. Dit noemen we een refractieve lenswissel.

Die ingreep voeren we niet alleen uit bij staar. Ook als u uw gewone bril of leesbril zat bent, is dit een goede oplossing. De behandeling is eenvoudig. Inclusief voorbereiding en controle, bent u in twee uur klaar. En dan bent u voor de rest van uw leven van die leesbril af. Of van uw gewone bril, want uw zicht veraf weer scherp krijgen, kan ook.

We hebben keuze uit meerdere type lenzen. Samen met u zoeken we degene uit die het beste bij u past. Zie het als een investering in uzelf. Want waarom zou u uzelf tekort doen? Graag nodig ik u uit voor een quickscan tijdens kantooruren. Dan kijken we welke behandeling voor uw ogen de beste resultaten geeft.

Dr. E.M. Busch
oogarts Correct Vision