Uw ogen laten laseren? Wat komt er bij kijken?

Voordat besloten kan worden welke behandeling voor u het meest geschikt is – ooglaseren of lensimplantatie – wordt een uitgebreid oogheelkundig onderzoek verricht.

Nauwkeurig meten
Tijdens het vooronderzoek worden heel precieze oogmetingen verricht om de mogelijkheid en keuze van het type behandeling vast te stellen. Het vooronderzoek duurt ongeveer anderhalf uur. De uitslag van dit onderzoek is een half jaar geldig. Heeft u voor die tijd geen behandeling ondergaan, dan moet dit vooronderzoek opnieuw plaatsvinden.

Waar kijken we naar?
Het vooronderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:

  • algemene gezondheid en oogheelkundige vragen
  • brilsterkte in gebruik
  • objectieve en subjectieve brilsterktebepaling
  • pupilwijdte
  • hoornvliesdikte en endotheelcelmeting
  • hoornvlieskromming (zgn. hoogtekaart)
  • aberrometrie (higher-order-aberrations)
  • verder onderzoek van het voorste en achterste deel van het oog
  • traanproductie, oogdruk, glasvocht en netvlies
  • evt. orthoptie onderzoek

Geen van de onderzoeken is pijnlijk.

Behandelmogelijkheden
Zowel de optometrist als de oogarts zijn tijdens het vooronderzoek intensief betrokken. Nadat alle gegevens zijn verzameld, bespreekt de oogarts met u welke behandelmogelijkheden er zijn. Soms zijn er meerdere keuzes, soms ook maar één. Correct Vision biedt alle refractiebehandelingen aan onder één dak: de mesvrije INTRALASIK behandeling, PRK en refractieve lensvervangingen en implantatielenzen.

In enkele gevallen (ca. 5%) komt het voor dat zelfs Correct Vision geen veilige refractiebehandeling kan aanbieden. Soms is het verstandig om toekomstige ontwikkelingen in behandelingen af te wachten. Uiteraard zal de oogarts u eerlijk en duidelijk informeren over het hoe en waarom.

Korte wachttijden
Als de keuze voor behandeling is gemaakt en u hierover tevreden bent, maakt u een behandelafspraak. Meestal zit er 1 tot 4 weken tussen het vooronderzoek en behandeling. De Correct Vision assistente helpt u daarna met alle planning.

Contactlenzen niet dragen
Voor een betrouwbaar vooronderzoek mogen zuurstofdoorlatende contactlenzen ten minste vier weken niet zijn gedragen. Voor zachte contactlenzen is dit twee weken. Deze termijnen gelden ook vóór de laserbehandeling zelf.

Neem iemand met u mee
Tijdens het vooronderzoek krijgt u druppels die de pupil vergroten. Hierdoor gaat u tijdelijk wat waziger zien. Daarom raden wij u af zelf auto te rijden tot enkele uren na afloop van het onderzoek. Het is verstandig om samen met iemand te komen die u naar huis kan terugbrengen.