Dichtbij niet scherp kunnen zien of lezen

Heeft u problemen met het lezen van de krant of een boek omdat u wazig ziet? Of ziet u het scherm op een computer niet scherp? Verziendheid (hypermetropie) is de term voor de afwijking die ervoor zorgt dat mensen een bril nodig hebben om dichtbij dingen scherp te kunnen zien of lezen. Alles wat veraf of in de verte is, kunnen ze wel goed zien.

Hoe ontstaat verziendheid?
Het verziende oog is korter dan het normale oog. Het brandpunt van de gebroken lichtstralen bevindt zich daardoor ‘achter’ het netvlies, met een onscherp beeld als resultaat. Iemand die verziend is, ziet vooral dichtbij onscherp. De glazen in de bril vergroten het beeld en zorgen ervoor dat het brandpunt precies op het netvlies valt en het beeld scherp wordt waargenomen. Op het brilrecept staat een plusteken voor de sterkte.

Ooglaseren of lensimplantatie
Er zijn verschillende mogelijkheden om uw zicht blijvend te corrigeren. U kunt kiezen voor ooglaseren met de INTRALASIK, PRK of Wavefront methode. Er wordt dan een klein stukje van uw hoornvlies door een laser opgelicht, waarna een andere laser uw overige hoornvlies in de gewenste vorm brengt. Als u sterk verziend bent, biedt lensimplantatie een oplossing. In dat geval wordt een kunststoflens voor uw eigen ooglens geïmplanteerd of wordt uw lens vervangen door een kunstlensje.

Aanvraag
Welke behandeling het beste resultaat voor u geeft, bepalen we aan de hand van de gratis Quickscan en het uitgebreide vooronderzoek. Maak hiervoor direct een afspraak via ons contactformulier.