Onscherp zien in de verte

Ochtends wakker worden en in de spiegel direct zien hoe mooi u bent…, zonder eerst uw bril op te zetten of lenzen in te doen? Vele honderden mensen laten elk jaar hun ogen laseren bij Correct Vision in Alkmaar. Als u een bril of contactlenzen nodig heeft om op afstand scherp te kunnen zien heeft u last van bijziendheid (myopie). Mensen met deze afwijking kunnen alles wat dichtbij is wel goed zien.

Hoe ontstaat bijziendheid?
Het bijziende oog is meestal langer dan het normale oog. In het bijziende oog ligt het brandpunt van de gebroken lichtstralen vóór het netvlies in plaats van erop. Er ontstaat daardoor een onscherp beeld. Als u last heeft van bijziendheid dan ziet u zonder bril beter dichtbij dan veraf. Uw contactlenzen of de glazen in uw bril corrigeren het invallen van de lichtstralen op een zodanige manier dat het beeld precies op het netvlies valt en dus scherp wordt waargenomen. Ook verkleinen ze het beeld. Op het brilrecept staat een minteken voor de sterkte.
Bijziendheid (myopie)

Ooglaseren of lensimplantatie
Er zijn verschillende mogelijkheden om uw zicht blijvend te corrigeren. Met de lasermethode wordt een klein stukje van uw hoornvlies door een laser opgelicht, waarna een andere laser uw overige hoornvlies in de gewenste vorm brengt. Als u sterk bijziend bent, biedt lensimplantatie een oplossing. In dat geval wordt een kunststoflens voor uw eigen ooglens geïmplanteerd of wordt uw lens vervangen door een kunstlensje.

Aanvraag
Welke behandeling het beste resultaat voor u geeft, bepalen we aan de hand van de gratis Quickscan en het uitgebreide vooronderzoek. Maak hiervoor direct een afspraak via ons contactformulier.