Het licht in onze ogen

Onze ogen zijn een kostbaar goed. Niet of niet goed kunnen zien beperkt ons in het dagelijkse leven. De lichtstralen die door ons oog binnenkomen, worden door onze hersenen vertaald naar beelden en opgeslagen als herinneringen. Alles om ons heen is visueel.

Verschillende afwijkingen in het oog
Licht zorgt ervoor dat wij kunnen zien. Zonder licht is het letterlijk donker in onze ogen. ’s Nachts hebben we licht nodig om te kunnen kijken. In een oog dat normaal werkt, vallen lichtstralen door de ooglens naar binnen en komen bij elkaar in een brandpunt, dat precies op het midden van het netvlies valt. Cellen in het netvlies geven deze impulsen vervolgens via de oogzenuw door aan de hersenen, die de binnengekomen informatie voor ons vertalen naar een scherp beeld. Als lichtstralen door een afwijking van het oog op ‘verkeerde’ (gebroken) wijze het oog binnenkomen, ontstaat er een onscherp beeld. Er zijn drie verschillende brekingsafwijkingen van het oog:

U kunt ook last hebben van ouderdomsverziendheid. Dan worden uw armen te kort, zoals dat zo mooi heet en heeft u een leesbril nodig.

Scherp zien zonder (lees)bril of contactlenzen
Wilt u weer helder zien zonder dat u een bril of contactlenzen nodig heeft? Ooglaseren maakt dit mogelijk. Correct Vision bestaat al ruim twintig jaar en heeft duizenden cliënten geholpen. Wij nemen de zorg voor uw ogen heel serieus. Elk oog verdient immers een behandeling van topkwaliteit. Met minder dan 100% bent u niet tevreden en wij dus ook niet. Alleen medische overwegingen én de wensen van u als cliënt bepalen de keuze van de behandeling.

Ooglaseren of lensimplantatie
Er zijn verschillende mogelijkheden om uw zicht blijvend te corrigeren. Met de lasermethode wordt een klein stukje van uw hoornvlies door een laser opgelicht, waarna een andere laser uw overige hoornvlies in de gewenste vorm brengt. Bij hoge graden van verziendheid of bijziendheid biedt lensimplantatie een oplossing. Hierbij kan een kunststoflens voor uw eigen ooglens geïmplanteerd worden of wordt uw lens vervangen door een kunstlensje.