’s Ochtends wakker worden in de spiegel en direct zien hoe mooi je bent, zonder eerst je bril op te zetten of lenzen in te doen? Een droom die werkelijkheid kan worden. Honderden mensen laten elk jaar hun ogen laseren bij Correct Vision in Alkmaar. Een van de zes oogartsen is Dr. Sabah Meriwani. Hij is een erkend en geregistreerd refractiechirurg. ,,Om na de behandeling zonder bril of contactlenzen goed te kunnen zien, is maatwerk en zorgvuldig onderzoek vooraf nodig.”

De behandeling is voor iedereen anders. ,,Je kunt niet zeggen: mijn buurman is zo en zo behandeld, dat wil ik ook. Zelfs per oog kan de behandelmethode verschillen. Vooraf zijn een nauwgezette analyse en oogmeting noodzakelijk. Dan kijken we of de kandidaat wel of niet geschikt is en welke techniek het beste resultaat geeft. Doe je dat niet, dan is de uitkomst ook niet goed.”

Voorlichting
Veel patiënten komen bij Correct Vision terecht via de maandelijkse voorlichtingsavonden. ,,Hier leggen wij precies uit hoe alles in zijn werk gaat en kunt u al uw vragen stellen. Vaak hoort u het antwoord op vragen waaraan u zelf niet heeft gedacht. Er ontstaat een nuttige discussie, die interessant is voor iedereen. Zelfs als u al zeker weet dat u de behandeling wilt laten uitvoeren.”

Quickscan en vooronderzoek

Tijdens de voorlichtingsavond kunt u direct een afspraak maken voor een vooronderzoek of een gratis Quickscan. ,,Bij de Quickscan kijken we of er grote bezwaren zijn om de behandeling te ondergaan. Dit onderzoek duurt 5 tot 10 minuten en is niet pijnlijk. Het is bedoeld om snel te ontdekken of het zin heeft om door te gaan met uitgebreid onderzoek.” Dit vooronderzoek duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 95,-. ,,We bekijken en meten uw ogen dan heel nauwkeurig. Aan de hand daarvan bepalen we samen met u een behandelplan.”

Deskundig en veilig

Essentieel voor een goed resultaat is dat de behandeling deskundig en veilig wordt uitgevoerd. ,,We werken met een zeer ervaren team en hightech laserapparatuur, die minutieus wordt onderhouden.” Correct Vision is onderdeel van de afdeling Oogheelkunde in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA). ,,Refractiechirurgie is slechts een deel van de diensten die we aanbieden. Veel patiënten hebben ook andere oogproblemen. Dat we onderdeel zijn van een groot ziekenhuis heeft meer voordelen. U kunt zeven dagen in de week, 24 uur per dag terecht, mochten er problemen of vragen zijn. Bovendien moet een ziekenhuis aan hoge eisen voldoen als het gaat om veiligheid en hygiëne.” Ook de uitgebreide nazorg door Correct Vision geeft een veilig gevoel. ,,We controleren onze patiënten gedurende twee jaar na de behandeling. Uiteraard doen we ons best om de herstelperiode zo kort mogelijk te houden.”