Mensen die in het verleden een staaroperatie hebben ondergaan en nu bij ons komen omdat hun partner daarvoor in aanmerking komt, zijn soms verrast te horen over de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn.

Bij een staaroperatie hebben mensen nu de keuze wat voor lens in hun ogen wordt teruggeplaatst: een standaard lens of een premium lens waarmee iemand zowel op afstand als dichtbij goed kan zien zonder bril of contactlenzen. In het verleden was die keuze er meestal niet. ‘Dat zou ik ook wel willen’, zeggen ze. ‘Geen bril meer voor ver weg en/of geen bril meer nodig voor het lezen.’ Dan heb ik goed nieuws.

Voor iedereen die in het recente of verre verleden een standaardlens in zijn oog heeft gekregen tijdens een staaroperatie, is er nu een upgrade mogelijk. We kunnen met een korte operatie, voor de ooglens een tweede hulplens in het oog plaatsen, die ervoor zorgt dat u op alle afstanden goed kunt zien zonder bril. Het is een relatief eenvoudige ingreep in de veilige omgeving van het ziekenhuis. In twee uur staat u weer buiten. De meeste mensen kunnen de volgende dag weer goed zien. En mocht het echt niet bevallen: het is een omkeerbare procedure. De hulplens kan weer worden verwijderd.

Dus had u bij uw staaroperatie de keuze niet voor een premium lens? Omdat die er simpelweg niet was of u niet de financiële mogelijkheden had? Anno 2017 kunt u een upgrade maken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Maak een afspraak via onderstaande button.

Dr. E.M. Busch
oogarts Correct Vision