Wilt u weer probleemloos de krant kunnen lezen?

Een maatwerk kunstlens maakt het voor u weer zichtbaar

De krant of een computerscherm kunnen lezen zonder bril of contactlenzen, wie wil dat niet? Of wilt u van uw vertebril af en komt u niet in aanmerking voor een laserbehandeling of implantlens? Dan heeft Correct Vision Alkmaar een eenvoudige oplossing voor u. In zulke gevallen kan een refractieve lensvervanging een optie voor u zijn. Met een eenvoudige, veilige ingreep kunt u weer normaal zien op elk moment van de dag. Of u nu net uit bed komt, achter de computer zit, lees, winkelt, of in uw auto rijdt.

Voordelen van refractieve lensvervanging:

 • Weer scherp zien op alle afstanden
 • Veel keuzemogelijkheden
 • Maatwerk voor uw behoeften
 • Veilig en betrouwbaar
 • Poliklinische behandeling
 • Kosten vergoed door enkele zorgverzekeraars

Meld u direct aan voor een gratis Quickscan
Eelco Busch
Eelco BuschOogarts

Opleiding tot oogarts
1999-2004: AMC Amsterdam

Aandachtsgebieden
Medische retina
Netvlies en glasvochtchirurgie
Refractiechirurgie

Lidmaatschap
Nederlands Oogheelkundig Gezelschap
Werkgroep Vitreoretinale Chirurgie
Fluorescentie Angiografie Werkgroep
Algemene Nederlandse Vereniging ter Voorkoming van Blindheid (ANVVB)

BIG Geregistreerd
BIG-nummer: 69044373501

De resultaten van onze Lensvervanging behandelingen

Myopie* Hypermetropie
Veiligheidsindex n.v.t. 1.01
Percentage aanvullende behandelingen n.v.t. 22% PRK behandeling
Effectiviteit (> 0,5) n.v.t. 99.64
Effectiviteit (> 1,0) n.v.t. 100
Effectiviteitsindex n.v.t. 0.9
Voorspelbaarheid binnen +/-0,5 Dioptrie n.v.t. 99.64
Voorspelbaarheid binnen +/-1,0 Dioptrie n.v.t. 100
Correct Vision voert geen refractieve lensvervangingen uit bij myopie. Een veilige behandeling ervan, valt bij myopie niet te garanderen.

Scherp zien op alle afstanden

Bij een refractieve lensvervanging wordt uw eigen ooglens verwijderd en vervangen door een kunstlensje. Voor die kunstlens zijn meerdere keuzemogelijkheden, vertelt oogarts Eelco Busch van Correct Vision. ,,De lenskeuze stemmen wij in overleg met u af op uw specifieke wensen en bezigheden. Op dit moment kiezen de meeste klanten voor een lens die u scherp laat zien op drie afstanden: ver weg, tussenafstand (PC/ dashboard) en leesafstand. De gewenste tussenafstand kunnen we variëren aan de hand van uw behoeften.’’

Eenvoudige operatie in veilige omgeving

De operatie vindt poliklinisch plaats en duurt ongeveer een half uur. De kosten worden door enkele zorgverzekeraars vergoed, wanneer er een aanvullende zorgverzekering is afgesloten. Essentieel voor een goed resultaat is dat de behandeling deskundig en veilig wordt uitgevoerd, benadrukt Eelco Busch. ,,Wij nemen de zorg voor uw ogen heel serieus. De behandeling van uw ogen vraagt immers om vertrouwen, precisie, deskundigheid, kwaliteit en veiligheid. We werken met een zeer ervaren team en hightech apparatuur, die minutieus wordt onderhouden. Correct Vision is onderdeel van de afdeling Oogheelkunde in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar (voorheen MCA). Refractiechirurgie is slechts een deel van de diensten die we aanbieden. Dat we onderdeel zijn van een groot ziekenhuis heeft meer voordelen. U kunt zeven dagen in de week, 24 uur per dag terecht, mochten er problemen of vragen zijn.’’Maak gelijk een afspraak

Wilt u weten of uw ogen geschikt zijn voor een oogcorrigerende behandeling? Meld u nu aan voor een Quickscan. Daarvoor kunt u ook ’s avonds bij ons terecht. Een Quickscan duurt 5 tot 10 minuten en is niet pijnlijk. Het is bedoeld om snel te ontdekken of een behandeling medisch haalbaar is. De Quickscan is gratis. Bij een positief advies volgt een vooronderzoek. Dat duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 95,-. We onderzoeken en meten uw ogen dan nauwkeurig. Aan de hand daarvan kunnen we bepalen welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Hierom kiest u voor Correct Vision:

 • uitgebreide voorlichting
 • gedegen vooronderzoek
 • persoonlijk behandelplan door ervaren dokters
 • hoogopgeleide optometristen en vriendelijke assistentes
 • ervaring sinds 1992
 • constante kwaliteitsbewaking
 • geavanceerde apparatuur
 • twee jaar nazorg

 • garantie voor nabehandeling
 • behandeling in de veilige omgeving van het Noordwest Ziekenhuis (voorheen MCA)
 • met de laatste innovaties
 • alle behandelingen onder één dak
 • aantrekkelijke all-in prijzen
 • geen wachttijden
 • zeer goede resultaten
 • meer dan 10.000 tevreden cliënten

Aanmelden voor de gratis Quickscan

De invulvelden met een * zijn verplicht.

Na het verzenden van uw aanvraag , ontvangt u een melding of uw aanvraag is ontvangen. Tevens ontvangt u een kopie van uw aanvraag voor de Quickscan in uw mailbox. Mocht deze e-mail niet in uw inbox staan, wellicht is deze dan onverhoopt in de map ongewenste berichten terecht gekomen.

Nieuwsbrief
Meld u zich aan voor de periodieke (max. 1x per maand) nieuwsbrief van Correct Vision, dan ontvangt u separaat nog een opt-in mail ter bevestiging van uw inschrijving.


De behandeling stap-voor-stap

Het vervangen van de eigen lens door een kunststoflens wordt operatief gedaan. Deze operatie vindt onder narcose plaats in de polikliniek van Correct Vision in het Noordwest Ziekenhuis (voorheen Medisch Centrum Alkmaar) en duurt ongeveer een half uur. De totale duur van voorbereiding, operatie, herstel en instructie ná de operatie is ongeveer twee uur.

 • als u op de operatiekamer komt, worden de laatste voorbereidingen getroffen
 • als u narcose krijgt, bent u vanaf dit moment in slaap
 • wij maken de huid rond uw oog schoon met een antiseptische oplossing. Daarna wordt uw gezicht losjes bedekt met een steriele doek
 • er worden kleine sneetjes in het hoornvlies gemaakt en de eigen lens wordt verwijderd met behulp van de phaco machine
 • als de eigen lens is verwijderd, wordt de kunstlens in het lenszakje geplaatst
 • na de operatie wordt het oog afgedekt met een verband en oogkapje en daarna wordt u weer wakker van de narcose.Enkele weken later volgt het tweede oog

Na een refractieve lensvervanging wordt vaak aangeraden om een aantal weken niet te sporten en bijvoorbeeld geen sauna of zwembad te bezoeken. Vrouwen wordt aangeraden een aantal weken geen oogmake-up te dragen. Enkele weken later wordt het tweede oog behandeld. Het eerste oog moet eerst goed zijn hersteld voordat het tweede oog wordt geopereerd. In deze periode kunt u last hebben van het verschil in brilsterkte. Na de tweede operatie is het evenwicht hersteld.

Pijn

Pijn is ongebruikelijk na een implant operatie. Wel kan een zanderig, prikkerig gevoel optreden, dat binnen 1-2 dagen is verdwenen.

Voor wie is de behandeling geschikt?

De refractieve lensvervanging wordt uitgevoerd bij mensen tussen de 45 tot ca. 70 jaar. Of u in aanmerking komt voor een refractieve lensvervanging hangt met name af van de sterkte van uw brilafwijking. Bij meer dan +4 dioptrieën is deze behandeling een goede keuze. Ook is bij sommige mensen met lagere afwijkingen het hoornvlies te dun voor een ooglaserbehandeling. Dan is deze lensvervanging het alternatief. Dat geldt ook voor mensen die door ouderdom verziend zijn of last hebben van staar.

Voor wie is de behandeling niet geschikt?

Heeft u vergevorderd glaucoom, een ziekte aan het hoornvlies of een slechte kwaliteit van het hoornvlies, dan is deze behandeling niet geschikt. Dit zal blijken tijdens het vooronderzoek. In zo’n geval zullen onze oogartsen de behandeling niet uitvoeren, omdat een goed resultaat dan niet gegarandeerd kan worden.

Welke risico’s zijn er?

Refractieve lensvervanging is een zeer veilige ingreep. Elke operatie brengt echter bepaalde risico’s met zich mee. Er is kans op kapselbreuk, d.w.z. een gescheurd lenszakje. Ook is er kans op wazig hoornvlies of macula oedeem. Ook is er een zeer geringe kans op een ontsteking of infectie van het oog of een netvliesloslating. Bij de multifocale lenzen zijn er ’s avonds soms ringen rond lichtbronnen (zgn. halo’s) of schitteringen zichtbaar. De meeste van deze verschijnselen verdwijnen of worden minder na verloop van tijd. Gewenning speelt hierbij een rol.

Voor- en nadelen van de kunstlens

Alle lenzen hebben voor- en nadelen. Soms bereikt een lens onvoldoende leessterkte. Dan is na de operatie toch een (geringe) leescorrectie nodig. En net als bij een staaroperatie kan in de loop van maanden of jaren zogenaamde ‘nastaar’ optreden. Dit is een vertroebeling van het zakje, waarin de lens wordt geplaatst. Dit kan makkelijk worden verholpen door middel van een laserbehandeling. Mocht er na de behandeling toch een reststerkte over zijn gebleven, dus het oog is niet helemaal op ‘nul’ uitgekomen, dan is dat voor geringe afwijkingen onder de 1 dioptrie geen probleem. De meeste mensen kunnen zich dan uitstekend redden zonder extra (bril)correctie. Is het toch gewenst om ook deze restafwijking te behandelen, kan dat meestal met een oppervlakkige Excimer laserbehandeling, bijvoorbeeld PRK. Deze combinatie wordt ‘Bioptics’ genoemd.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een refractieve lensvervanging variëren, afhankelijk van de gekozen lens en de complexiteit van de oogafwijking. Houdt u rekening met ongeveer 2600 euro per oog. Dit bedrag is inclusief 5 controles en nazorg via 24-uurs dienst en gratis herbehandelingen tot 2 jaar na eerste behandeling. Deze kosten worden door enkele zorgverzekeraars vergoed als u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten.