Projectomschrijving

Ik heb geen last van halo’s, ook niet als ik ’s avonds autorijd

Oogarts S.N. Meriwani van Medisch Centrum Alkmaar implanteerde eind 2008 en begin 2009 Crystalenzen® bij mevrouw G. Mensinga (75), nadat bij haar staar was geconstateerd.

Eerst werd het meest aangedane oog geopereerd. De volgende dag mocht ze zelf thuis het oogverband verwijderen. “Ik was erg verrast: ik zag weer alles”, vertelt ze. “Alles was veel helderder. Ik dacht dat ik een dieppaarse trui had. Die wilde ik aandoen. Maar ik haalde hem uit de kast en hij bleek knalpaars!”

Resultaat waar ik op hoopte
In februari 2009 volgde het andere oog. “De lenzen hebben gebracht wat ik had gehoopt. Veraf zie ik honderd procent. Ik heb geen last van halo’s, ook niet als ik ’s avonds autorijd.

Crystalens-Gezien Mensinga

Ik kan alles lezen zonder bril, zelfs de display van mijn mobiele telefoon.”

“Ik lees veel boeken. Als ik ’s avonds lang zit te lezen bij lamplicht, worden mijn ogen wel eens wat moe, wat prikkerig. Alleen onder deze omstandigheden draag ik soms een heel licht leesbrilletje van + 1.00. Maar verder heb ik nooit een bril nodig. Of ik anderen de Crystalens ® kan aanraden? Het bevalt me uitstekend. Ik kan het iedereen aanbevelen.”