Projectomschrijving

Daarbij volg ik een opleiding tot stewardess, waarbij lenzen of bril voor veel ongemak kunnen zorgen

Donderdag 9 juli 2009 was het zover. Samen met mijn broer (23) heb ik de stap gezet om mijn ogen te laten laseren. Na een voorgeschiedenis van oogontstekingen, vervelende lenzen, lastige bril en droge ogen was het voor mij de tijd om een vooronderzoek te laten doen. Daarbij volg ik een opleiding tot stewardess, waarbij lenzen of bril voor veel ongemak kunnen zorgen. Voor mijn broer is ook zijn carrière (archeoloog) de reden tot laseren geweest.

De behandeling is absoluut pijnloos
We hebben informatie op de website gevonden en zijn naar de voorlichtingsbijeenkomst geweest. Na de voorlichting hebben we direct een afspraak gemaakt voor de quickscan. Uit het vooronderzoek bleek voor ons beide de PRK/Lasek de beste optie. De behandeling zelf is absoluut pijnloos. Wel spannend, maar Dr. Hwan is een kei in geruststellen.

Geen last van droge ogen

LASEK-PRK sanne_obdamNa de behandeling heb ik 4 dagen erg veel pijn gehad. Gelukkig had ik steun aan mijn broer die op dezelfde dag behandeld is. Op maandagochtend mochten eindelijk de bandagelensjes eruit. Dat was erg fijn en de pijn werd direct minder. Mijn zicht was toen al 70-80%. Ik zie nu alles perfect, heb ook absoluut geen last van droge ogen en geen pijn.

Conclusie: Mijn broer en ik zijn ontzettend blij dat wij onze ogen hebben laten laseren. Het eerste weekend is erg pijnlijk, maar het absoluut waard geweest.