Projectomschrijving

Het resultaat is voor mij een echte eye-opener

,,Ik had een groot probleem met mijn ogen: sinds mijn jeugd was ik erg verziend. Maar contactlenzen die me meer dan 15 jaar hadden geholpen, pasten niet meer. Ze voelden als zand. Een bril met + lenzen, die ik daarna probeerde was het ook niet. Zwaar en lastig en erg ontsierend…

Mijn ogen leken er ook veel groter door

Maar het ergste: zonder bril kan ik ‘s nachts mijn kinderen niet in hun slaapkamer vinden… Helaas had ik behalve een verziendheid ook een fors astigmatisme. Al met al geen fijne combinatie. Nu ben ik al jaren operatie assistente in het Medisch Centrum te Alkmaar. Ik help o.a. bij alle oogoperaties. Dr. Meriwani is daarbij de specialist die ook de Artisan lenzen implanteert. Zou dat niets voor me zijn?

Tegelijkertijd werd de cilinderafwijking gecorrigeerd

Gelukkig bleek na een uitgebreid vooronderzoek dat ik in aanmerking kwam voor een Artisan lens, waarbij tegelijkertijd de cilinderafwijking wordt gecorrigeerd. Deze lens wordt speciaal voor mijn oogafwijking gemaakt in de fabriek! Ook al ken ik de operatiekamer goed, ik was toch een beetje zenuwachtig voor de ingreep. Dr. Meriwani voerde de operatie onder narcose uit. Ik weet dat hij veel ervaring heeft, dus ik vertrouwde op een goede afloop.

ARTISAN-reny-doesburgAlles is heel goed gegaan

Wat een bijzondere ervaring om de dag na de ingreep al goed zonder bril te kunnen zien. Nu, 1 1/2 jaar na de operaties zie ik zonder bril 100% met rechts (en ruim 80% met het linker oog!). Ik hoef geen bril om me meer dan 120% te laten zien. Kortom: het resultaat is voor mij een “eye opener”. Verbaast het u dat ik zeg: je mag me midden in de nacht voor deze Artisan lens behandeling wakker maken. En als mijn kinderen het doen, sta ik nu fluitend op.”