Projectomschrijving

Ik informeerde bij defensie of dit toegestaan was

,,Ik wilde heel graag bij de marechaussee, maar werd afgekeurd wegens mijn ogen. Bij de marechaussee mag je maximaal -2.00 hebben en alleen met mijn rechteroog zat ik al op -3.00 met cilinderafwijking…

Misschien was ooglaseren wel een optie? Ik informeerde bij defensie of dit toegestaan was. Dit mocht alleen met een LASEK/PRK-behandeling. Na dat bericht belden mijn moeder en ik meteen Correct Vision voor een vooronderzoek.

Een week later kon ik al terecht
Uit het vooronderzoek bleek dat mijn ogen geschikt waren. Een week later kon ik al terecht voor de behandeling. Op 10 december 2009 was het zover. Dr. Sabah Meriwani vertelde stap voor stap wat er gebeurde en van het laseren zelf voelde ik helemaal niets. Voor ik het door had, was het gebeurt en mocht ik naar huis.

Zo’n drie uur na het laseren kreeg ik erge last van mijn ogen. Ruim twee dagen heb ik in een donkere kamer gelegen en veel geslapen, maar de derde dag kon ik lekker naar buiten met mijn zonnebril op.

Ik raad het iedereen aan!
LASEK-PRK-Nandi-MakelaarVijf dagen na het laseren werden de beschermlenzen eruit gehaald en kon ik alles al aardig goed zien. Heel af en toe werd mijn zicht wat wazig als ik moe was, maar dat ging snel over.

Inmiddels is het nu een half jaar geleden en ben ik aangenomen bij de marechaussee. Ik ben heel blij met mijn zicht en vind het heerlijk dat ik niet meer elke morgen mijn bril moet dragen of mijn lenzen in moet doen om scherp te zien. Ik ben echt super blij dat ik dit heb gedaan en raad het zeker iedereen aan!’’