Projectomschrijving

Het in- en uitdoen en het schoonmaken van de lenzen was weer niet praktisch

Aangezien ik erg praktisch ben ingesteld vond ik het maar niks om afhankelijk te moeten zijn van een bril. Ik heb nog lenzen geprobeerd, maar dat was door mijn werksituatie niet te doen.

Ik ben werkzaam als operatie-assistente in het Medisch Centrum Alkmaar en door het droge klimaat op de OK (operatie kamer) viel dat niet mee. Ik vond wel dat het zicht al veel beter werd dan met bril, maar het in- en uitdoen en het schoonmaken van de lenzen was weer niet praktisch. Mijn bijziendheid was niet zo groot, ongeveer -1.50 aan beide ogen maar door een cilinderafwijking zou het zicht na het laseren toch flink vooruit kunnen gaan.

Ik kon geen licht verdragen
Na een bezoek aan een informatieavond en een vooronderzoek had ik voor mezelf besloten om er voor te gaan. In februari 2004 was het zover, de ingreep bestond uit een PRK Excimer Laser behandeling en was zo achter de rug. Helaas voor mij waren mijn ogen na de ingreep behoorlijk pijnlijk. Dit heeft bij mij uiteindelijk vier dagen geduurd. Licht kon ik absoluut niet verdragen dus heb ik deze dagen in een zo verduisterend mogelijk huis doorgebracht. Na vijf dagen ben ik teruggegaan voor wondcontrole en het verwijderen van de bandagelenzen. Hierna werd de pijn al snel minder. Na 14 dagen werd het zicht scherp en was de ‘mist’ opgetrokken. Mijn hersenen hadden in de eerste week moeite om de nieuwe beelden te verwerken, waardoor ik dubbel zag en hoofdpijn had. Na een half jaar was het zicht constant en is het eindresultaat bereikt.

Het resultaat vergoed alles
Na een jaar was de lichtschuwheid en gevoeligheid over. Het is nu bijna vier jaar geleden en ik ben nog steeds heel blij dat ik deze stap heb genomen. Het was zeker afzien, al is dit voor iedereen weer heel verschillend. Maar het resultaat vergoed alles, het is geweldig! Prima zicht in de verte en doordat de cilinderafwijking verdwenen is door de laserbehandeling, zie ik nu ook veel beter in de diepte. Misschien dat dit verhaal sommigen mensen afschrikt, maar als je het echt wilt, heb je de pijn en het ongemak er zeker voor over. Het is absoluut de moeite waard! Veel succes!