Zo rond de leeftijd van 45 jaar begint u het te merken: ouderdomsverziendheid. Heeft u nooit een bril gedragen, dan zal u er niet aan ontkomen. Droeg u al een bril of lenzen voor het in de verte kijken, dan kunt u waarschijnlijk tot op hoge leeftijd zonder leesbril. Misschien dat uw min-sterkte zelfs iets afneemt. Wel is de leesafstand niet altijd ‘handig’ en moet u zaken misschien wel te dichtbij houden om iets goed te kunnen zien. Naarmate u ouder wordt, kan ook staar ontstaan. Een vervelende oogziekte die uw zicht vertroebelt. Ook de hoeveelheid traanvocht neemt af, waardoor het dragen van lenzen steeds minder comfortabel wordt.

Heeft u altijd goed kunnen zien met of zonder bril of lenzen, maar neemt uw zicht nu af? Leg u er niet bij neer. Ook op latere leeftijd is er een behandeling waarna u weer perfect kunt zien. Dat is Refractieve Lensvervanging van Correct Vision.

Met Refractieve Lensvervanging vervangen wij uw eigen lens voor een helder kunststof lensje. Vooral senioren met hoge graden van ver- of bijziendheid, (ouderdoms)verziendheid en/of staar kan ik deze behandeling aanraden. Na de behandeling heeft u zelfs helemaal geen hulpmiddelen (meer) nodig! Dus heeft u nooit een bril gedragen of droeg u juist altijd lenzen, dan is dat ook nu niet nodig.

Welke lens past bij u?
Er zijn verschillende soorten kunstlenzen mogelijk. De nieuwste ontwikkeling is een accommoderende implantlens. Die beweegt in uw oog, omdat deze net als uw natuurlijke lenzen samenwerkt met de oogspier. Voor bijziende mensen die nu ook een leesbril nodig hebben, is de multifocale lens ontworpen. Deze is vergelijkbaar met multifocale brillenglazen, maar dan in uw oog zodat u na de operatie zowel op afstand als dichtbij goed kunt zien. Heeft u staar? Dan kunt u in plaats van een ‘gewone’ staaroperatie ook voor de speciale multifocale implantlens kiezen. Zo zijn al uw zichtproblemen in één keer opgelost.

Correct Vision is uw specialist
Kiest u voor Refractieve Lensvervanging, dan bent u bij Correct Vision aan het juiste adres. Wij zijn onderdeel van de oogheelkundige afdeling van het Medisch Centrum Alkmaar en hebben sinds 1992 al meer dan 10.000 mensen succesvol behandeld. Refractiechirurgie vraagt om precisie, deskundigheid, veiligheid, kwaliteit en continuïteit. Deze voorwaarden zijn gewaarborgd door ons ervaren team van oogchirurgen, oogheelkundige staf en state-of-the-art technologie en apparatuur die voldoen aan de strengste Europese en Amerikaanse normen.

Omdat uw ogen te kostbaar zijn om risico mee te nemen, verrichten wij altijd eerst een vooronderzoek om te kijken of u in aanmerking komt voor een behandeling. Tijdens het vooronderzoek beoordelen wij uw ogen en gezondheid. Pas daarna stemmen we de mogelijkheid en behandelingskeuze met u af.

Binnen twee uur klaarKomt u in aanmerking voor Refractieve Lensvervanging, dan maken we een afspraak voor de operatie. Deze vindt onder narcose plaats in de polikliniek van Correct Vision in het Medisch CentrumAlkmaar en duurt ongeveer een half uur.

De totale duur van voorbereiding, operatie en herstel is ongeveer 1,5 uur. Na de behandeling krijgt u instructies over de nazorg en mag u naar huis. De volgende ochtend mag u het oogkapje verwijderen en wordt uw zicht langzamerhand steeds beter. Ook heeft u een afspraak ter controle met een van onze oogartsen om te kijken hoe de operatie is verlopen. De volgende weken gebruikt u oogdruppels en na een maand zijn uw ogen stabiel en voeren wij een definitieve oogmeting uit. Ook in de maanden daarna vinden er, afhankelijk van het resultaat, nog enkele controles plaats.

Uitstekende nazorg
Nazorg vormt een belangrijk onderdeel van onze behandelingen. Daarom houden wij ook na uw operatie regelmatig controles en bieden wij nazorg zo lang als nodig is. Gemiddeld is binnen het jaar, na vijf controles, het resultaat duidelijk. Mocht u om welke reden dan ook behoefte hebben aan een extra controle, dan is dat uiteraard geen probleem.

Hoewel niemand garantie kan geven op een 100% voorspelbare uitkomst, garanderen wij wel een optimale inzet van ons team om het best mogelijke resultaat te verkrijgen. Een herbehandeling na een ooglaserbehandeling, indien nodig, maakt dan ook onderdeel uit van onze garantie.