Met welke apparatuur werkt Correct Vision?

Net als de training en ervaring van onze oogartsen moet ook de kwaliteit van onze apparatuur aan de hoogste eisen voldoen. Correct Vision werkt met state-of-the-art apparatuur en volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet. Zo hebben we altijd de beste en veiligste behandelmethode en behandelapparatuur voor u beschikbaar met de beste resultaten.

Laserapparatuur

Intralase Femtosecond laser FS 60
Dé methode om zonder mes een (INTRA-)LASIK behandeling uit te voeren. Een revolutie in behandeltechniek. Correct Vision werkt vanaf februari 2008 met dit lasersysteem. De Intralase FS laser is sinds 2005 door de FDA toegestaan in de VS en heeft uiteraard de goedkeuring voor gebruik in Europa. De INTRALASIK methode is onlangs als voorkeursbehandeling voor luchtmachtpersoneel in Amerika geaccepteerd. Er zijn over de hele wereld al meer dan 5 miljoen mensen succesvol mee behandeld.

Technolas 217 Z 100 Excimer laser
De Technolas Excimer laser is een ultramoderne scanning laser en is ontworpen om individueel aangepaste ooglaserbehandelingen te verrichten. Dit laser platform is voorzien van iris registratie en iris herkenning. Deze techniek is ontwikkeld om het oog razendsnel te volgen (actieve Eye Tracker) tijdens de behandeling. Zodoende bestaat er absolute precisie en zekerheid tijdens de laserbehandeling. Het systeem herkent het oog van de te behandelen cliënt en voorkomt hiermee verwisseling van gegevens met andere cliënten.

Onderzoeksapparatuur

Pentacam (Oculus)
Dit nieuwe apparaat verricht zeer nauwkeurige metingen van de kromming en dikte van het hoornvlies. Zo is nog beter te bepalen of uw oog geschikt is voor refractie behandeling. Het wordt ook gebruikt bij de Quickscan.

Orbscan
Een instrument dat de vorm van het hoornvlies in drie dimensies opmeet en dit voor en ná de laserbehandeling vastlegt.

Zywave
Een state-of-the-art aberrometer die elk oogafwijking 25 keer nauwkeuriger meet dan een gewone oogmeting. Deze wordt dan ook gebruikt als basis voor een persoonlijk aangepaste Wavefront Excimer laserbehandeling.

Zyoptix 100 Zyoptix wavefront
Een geavanceerde gepersonaliseerde Wavefront laser behandelingstechniek die niet alleen de oogsterkte corrigeert, maar ook de kleinste optische afwijkingen, zogeheten aberraties, die de kwaliteit van het zien kunnen beïnvloeden. Hierdoor ontstaat er minder kans op neveneffecten zoals halo’s en lichtverstrooiing na een behandeling.

Asferische (of prolate) behandeling
Een behandelingsmodule van de Excimer laser, die de natuurlijke hoornvlieskromming zo optimaal mogelijk behoudt, waardoor de kwaliteit van de gezichtscherpte beter kan worden. Vooral geschikt voor cliënten met grote pupillen.

De Laser behandelruimte
De behandelingen vinden alle plaats in een speciale ‘clean room’, die als operatiekamer is ingericht, inclusief alle voorzorgen van luchtbehandeling en steriliteit.