Uw zicht blijvend corrigeren door middel van een ooglaserbehandeling

Wilt u weer helder zien zonder dat u een bril of contactlenzen nodig heeft? Ooglaseren maakt dit mogelijk. Correct Vision heeft in de afgelopen jaren vele duizenden mensen succesvol behandeld. Er zijn verschillende veilige mogelijkheden om uw zicht blijvend te corrigeren door middel van een ooglaserbehandeling. Met de lasermethode wordt een klein stukje van uw hoornvlies door een laser opgelicht, waarna een andere laser uw overige hoornvlies in de gewenste vorm brengt.

Verschillende methodes
Ooglaseren kan op verschillende manieren: PRK of INTRALASIK. INTRALASIK is de modernste manier van ooglaseren. Hier komt geen chirurgisch mesje meer aan te pas om het flapje te snijden. Dat gebeurt nu computergestuurd met een laserstraal, een zogenaamde ‘all laser technique’.

PRK is een oppervlakkige behandeling aan het hoornvlies die geschikt zijn voor mensen met een lage min afwijking. Bij deze behandeling wordt met een laserstraal de afwijking op het hoornvliesoppervlak weggeslepen. Na een dergelijke ingreep komt er tijdelijk een zachte contactlens op het oog, zodat de cellen zich kunnen herstellen.

Wavefront analyse is een gecomputeriseerde oogmeting waarbij niet alleen bijziendheid, verziendheid en astigmatisme (cilinderafwijking) wordt opgemeten, maar ook eventuele aberraties en verstrooiingen in het oog, zodat die gelijktijdig behandeld kunnen worden.

Kan een lui oog worden gelaserd?

Een lui oog is niet met een laserbehandeling te verbeteren. Amblyopie, in het Nederlands spreekt men van een ‘lui oog’, is een slecht gezichtsvermogen in een oog, ontstaan doordat dit oog zich in de vroege kinderjaren niet normaal heeft kunnen ontwikkelen.
Excimer laser: zeer nauwkeurig
Bij ooglaseren wordt gebruik gemaakt van de Excimer laser. Met de Excimer laser wordt licht geproduceerd met een korte golflengte (193 nm). Deze heeft een gering doordringend vermogen en geeft alleen aan de buitenkant van het oog (cornea) zeer nauwkeurig energie af. Eén pulse van de Excimer laser verwijdert 0.25 micron hoornvlies weefsel. Ter vergelijking: een menselijke hoofdhaar is 70 micron dik. Het menselijke hoornvlies is gemiddeld meer dan 500 micron dik en met de Excimer laser zijn oogchirurgen in staat om daar zeer nauwkeurig de gewenste vorm in aan te brengen.

Acceptatie van de behandeling
Mensen die bijvoorbeeld (willen) werken in de luchtmacht, het leger, de marine of als piloot bij de burgerluchtvaart, worden in elk geval door de keurende instanties geaccepteerd als hun ogen behandeld zijn door de INTRALASIK methode. Het CBR accepteert in principe alle behandelingen, mits het uiteindelijke gezichtsvermogen voldoende is. Als u twijfelt of er na behandeling problemen kunnen ontstaan met uw opleiding of baan, moet u eerst overleggen met een Correct Vision oogarts.