Dit najaar zal Correct Vision haar apparatuur uitbreiden met een nieuwe laser; de Femtosecond Laser. De zeer precieze Intralasik behandeling, die door deze laser wordt uitgevoerd, vindt in Nederland nog nauwelijks plaats. Hoewel we momenteel nog druk bezig zijn met de voorbereidingen voor het plaatsen van deze laser, willen wij in deze nieuwsbrief toch alvast een tipje van de sluier oplichten.

Femtosecond Laser
De Femtosecond Laser is een betrekkelijk nieuw soort laser, dat de taak overneemt van een microkeratoom; de laser zorgt voor een splijting van het hoornvlies op een diepte die van tevoren heel precies is in te stellen. De Excimerlaser kan vervolgens de refractiebehandeling uitvoeren.

De Femtosecond Laser zorgt ervoor dat de toch al veilige LASIK methode nóg veiliger, preciezer, sneller en pijnlozer kan worden uitgevoerd. Het apparaat kan waarschijnlijk ook gebruikt worden bij andere oogoperaties die tot nu toe moeilijk te verrichten waren, zoals bepaalde corneatransplantaties.

Correct Vision verwacht met dit uiterst kostbare en exacte instrument nog betere resultaten te behalen en hoopt hiermee ook de drempel voor een behandeling verder te verlagen. De voorbereidingen voor plaatsing zijn momenteel in volle gang. Zodra de Femtosecond Laser operationeel is, zullen wij u verder op de hoogte brengen.