Een kunststoflens die hoge bij- of verziendheid corrigeert

Soms heeft een oog teveel afwijking om succesvol gelaserd te worden. Implantatie van een lens kan dan een oplossing zijn. De Artisan® Refractieve Implantlens is een kunststoflens die wordt geïmplanteerd vóór de eigen ooglens, zodat hogere graden van bijziendheid of verziendheid zoveel mogelijk worden gecorrigeerd.

Hoe werkt het?
De Artisan lens is een ‘contactlensje’ dat niet óp, maar ín het oog wordt gezet. Het lensje wordt in de voorste oogkamer, voor de pupil, vastgemaakt aan de iris (=regenboogvlies). In het centrum van de lens zit de correctie waarmee de afwijking wordt gecorrigeerd. De zijkanten bestaan uit ‘haakjes’, waarmee de lens aan de iris wordt vastgemaakt. De gewelfde achterkant van de kunstlens voorkomt dat de natuurlijke lens wordt geraakt.

Geen onderhoud nodig
De kunstlens blijft permanent in het oog en hoeft later niet te worden vervangen of verwijderd. Het lensje heeft geen onderhoud nodig en kan de rest van uw leven blijven zitten. Er zijn geen nadelen zoals van (langdurig) contactlensgebruik. Als er redenen zijn om het lensje te verwijderen, dan kan dat in de meeste gevallen zonder problemen. Deze kunstlens is gemaakt van PMMA materiaal, een kunststof dat al sinds 1950 wordt gebruikt voor de fabricage van implantlenzen ter vervanging van de eigen ooglens na een staaroperatie.

Torische Artisan
Als bij het vooronderzoek duidelijk wordt, dat het astigmatisme (de cilinderafwijking) erg hoog is, dan kan een torische Artisan lens worden geplaatst. Dit vereist een heel precieze meting van uw oog en uiteraard een minutieuze operatietechniek. Voor u als cliënt verandert er verder niets aan de procedure.

Bewezen: veilig en effectief
De operatie vindt plaats in dagbehandeling en duurt ongeveer een half uur. U wordt meestal onder algehele narcose in de operatiekamer van het ziekenhuis geopereerd. De totale duur van voorbereiding, operatie, herstel en instructie ná de operatie bedraagt circa twee uur. Het is een veilige en effectieve methode van refractiebehandeling. De Artisan lenzen zijn langdurig en uitgebreid wetenschappelijk onderzocht in Europa en de Verenigde Staten en ze zijn FDA goedgekeurd.

Ervaringen
Op deze website kunt u enkele ervaringen lezen van mensen die behandeld zijn door Correct Vision middels een lensimplantatie.