Artiflex: een buigzame lens waarvoor een kleinere opening nodig is

De nieuwste variant van de Artisan lens is een buigzame lens, die door een kleinere opening van het hoornvlies kan worden ingebracht. Het materiaal is anders dan van de ‘gewone’ Artisan lens. Theoretisch zou deze manier beter zijn en sneller herstel geven. Soms ontstaat er iets meer ontstekingsreactie in het oog. Voor u als cliënt verandert er verder niets aan de procedure. De behandeling vindt plaats bij hoge plus en min brilsterktes, die in het algemeen niet door andere methodes veilig kunnen worden opgelost.

Hoe werkt het?
De Artiflex lens is een ‘contactlensje’ dat niet óp, maar ín het oog wordt gezet. Het lensje wordt in de voorste oogkamer, voor de pupil, vastgemaakt aan de iris (=regenboogvlies). In het centrum van de lens zit de correctie waarmee de afwijking wordt gecorrigeerd. De kunstlens blijft permanent in het oog en hoeft later niet te worden vervangen of verwijderd. Het lensje heeft geen onderhoud nodig en kan de rest van uw leven blijven zitten. Er zijn geen nadelen zoals van (langdurig) contactlensgebruik. Als er redenen zijn om het lensje te verwijderen, dan kan dat in de meeste gevallen zonder problemen. Deze kunstlens is gemaakt van PMMA materiaal, een kunststof dat al sinds 1950 wordt gebruikt voor de fabricage van implantlenzen ter vervanging van de eigen ooglens na een staaroperatie.

Een veilige, goedgekeurde methode
De operatie vindt plaats in dagbehandeling en duurt ongeveer een half uur. U wordt meestal onder algehele narcose in de operatiekamer van het ziekenhuis geopereerd. De totale duur van voorbereiding, operatie, herstel en instructie ná de operatie bedraagt circa twee uur. Het is een veilige en effectieve methode. De Artiflex lenzen zijn langdurig en uitgebreid wetenschappelijk onderzocht in Europa en de Verenigde Staten en ze zijn FDA goedgekeurd.

Eenvoudig weer weg te halen als dat nodig is
In tegenstelling tot de ooglaserbehandeling is de Artiflex implant behandeling omkeerbaar: het lensje kan zo nodig worden verwijderd. Daarbij blijft het centrale hoornvlies, dat belangrijk is voor een helder zicht, intact.

Ervaringen
Op deze website kunt u enkele ervaringen lezen van mensen die behandeld zijn door Correct Vision middels een lensimplantatie.