Na de refractieve lensvervanging

Na de behandeling
U herstelt in de ’uitslaapkamer’, meestal korter dan een half uur. Voordat u naar huis gaat, meestal binnen 1-2 uur, krijgt u instructies over de nazorg. De afspraak voor controle de volgende dag wordt bevestigd. Ook krijgt u een extra instructiefolder mee.

Begeleider mee
Zorg dat u met een begeleider meerijdt, omdat u de eerste uren na de operatie niet scherp kunt zien en ook slaperig kunt zijn door de narcose. De dag na de behandeling mag u ’s ochtends zelf het oogkapje verwijderen. U kunt op dat moment al wat zien met het behandelde oog, maar nog niet goed.

De nazorg thuis
Het is van belang dat u een dag rust neemt. Het oogkapje moet u tot de controle dragen en ook de eerste 3 weken als u slaapt. Dit om te voorkomen dat u in uw ogen wrijft of er via kussens druk op komt. U moet de voorgeschreven Tobradex druppels 3 maal daags gebruiken tot de controle na 1 maand.

Controle
De nazorg is bij Correct Vision een belangrijk onderdeel van de procedure, want wondherstel is een individueel proces. Dat betekent dat er regelmatig controle plaatsvindt. Om te beginnen één dag na de operatie om te kijken hoe de operatie is verlopen en na 3-4 weken. Daarna volgen binnen het eerste jaar nog enkele controles, afhankelijk van het resultaat. Ongeveer een maand na de operatie is de situatie stabiel. Dan komt u bij de oogarts of optometrist voor een definitieve oogmeting. De oogarts kan extra controles nodig vinden. Ook als ú ongerust bent of klachten heeft, kan een extra check nodig zijn. Uiteraard behoort dat allemaal bij de gewone nazorg.

Starterspakket
Voor elke behandeling krijgt u een pakket met alle nodige adviezen, afspraken, druppels en een beschermbril.

Druppels
Na elke refractiebehandeling, hetzij een lensimplantatie of een ooglaserbehandeling, zult u druppels moeten gebruiken. We geven u voldoende medicijnen mee om de gewone behandelduur te overbruggen. Die zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen. Mocht u om andere redenen dan de behandeling zelf (zoals bijvoorbeeld bij glaucoom of droge ogen) meer druppels nodig hebben, dan regelt u die wel zelf via uw apotheek. Correct Vision is in dat geval niet verantwoordelijk voor eventuele extra onkosten.

Heeft u vragen hierover? Stel ze gerust!