Tecnis lens: multifocale implantlenzen

Multifocale Tecnis® lenzen zijn implantlenzen met – de naam zegt het al – multifocale eigenschappen. Ze zijn vergelijkbaar met multifocale brillenglazen, maar zitten niet in de bril op uw neus, maar in uw oog zelf.

Meer contrast dichtbij en veraf
Multifocale Tecnis® lenzen hebben een bijzonder ontwerp: aan de voorzijde van de lens bevindt zich een asferisch oppervlak. Asferisch betekent ‘anders dan bolvormig’. Ze hebben een speciale kromming. Hierdoor ziet u meer contrast. Ook de achterzijde van de kunststof lens heeft een speciaal ringenpatroon. Die maakt het mogelijk dat u beelden van ver en dichtbij scherp ziet. Dus na de operatie heeft u een goed gezichtsvermogen op alle afstanden, of dat nu het lezen van een krant of boek is, of het verder weg kijken naar bijvoorbeeld een televisie of het verkeer voor u op de weg.

Ook bij een ‘gewone’ staaroperatie
De Multifocale Tecnis® lenzen kunnen nu ook worden gebruikt voor mensen die een ‘gewone’ staaroperatie ondergaan en deze speciale multifocale implantlens willen hebben.

Extra kosten helaas niet vergoed door verzekering
Heeft u interesse in deze kunststof lensimplantatie? Overleg dit dan met een van onze oogartsen. Helaas worden de extra kosten voor deze lens niet door de zorgverzekeraars vergoed. De tarieven voor deze behandeling vindt u hier.