Lentis: perfect zicht op alle afstanden

Kunt u minder goed zien doordat u last heeft van staar of heeft u leesproblemen door ouderdom? Door een refractieve lensvervanging met de LENTIS® kunstlens kan uw staar behandeld worden en/of uw ouderdomsverziendheid optimaal worden gecorrigeerd. De kunstlens wordt in uw oog geplaatst in plaats van uw eigen ooglens. U bent daarna in vrijwel elke dagelijkse situatie minder afhankelijk van uw bril; of u nu achter de computer zit, leest, winkelt, sport of autorijdt.

Hoog contrast
De LENTIS® lensvervangende lens is de nieuwste innovatie op gebied van (multifocale) implantlenzen. De lens is geschikt voor mensen vanaf 50 jaar die staar hebben of een bril voor veraf en een leesbril. De lens is asferisch. Dat betekent dat het beeld een hoog contrast heeft (dus kleuren zijn heel helder) en geen vertekening. Er zijn drie varianten: LENTIS® Mplus en LENTIS® Mcomfort (multifocaal) en LENTIS® Tplus (monofocaal).

LENTIS® Mcomfort en Mplus
De multifocale LENTIS® Mcomfort en Mplus lenzen hebben een vloeiende overgang van veraf naar dichtbij. Bijvoorbeeld bij het lezen en computerwerk. U ziet scherper en met meer contrast op alle afstanden, in daglicht of in het donker. In tegenstelling tot de bestaande multifocale lenzen wordt het licht niet gesplitst door concentrische ringen. Schitteringen (glare) en halo’s bij bijvoorbeeld autolampen of straatverlichting, komen bij dit type implantlens nauwelijks voor. De Mplus lens is het meest geschikt voor mensen die veel dichtbij lezen of fijn handwerk doen, omdat het leesgedeelte hierin iets sterker is. De LENTIS® lens is standaard voorzien van een UV-filter, maar tevens verkrijgbaar met een cylindercorrectie.

LENTIS® Tplus
De Lentis® Tplus kunstlens is een monofocale lens, waarmee we de cylindersterkte van het oog kunnen corrigeren. Als u te maken heeft met astigmatisme, ook wel cylinderafwijking genoemd, kunnen we dat verhelpen met een zogenaamde torische lens. Hierdoor wordt uw zicht helder en scherp. Deze lenzen worden volledig op maat voor u gemaakt. Na de behandeling blijft een leesbril nodig.