In mei promoot Eye Care Foundation de actie ‘Geef Yasmine een blind date… met haar oogarts’. De afdeling oogheelkunde van het MCA werkt hieraan mee: Correct Vision, het ooglasercentrum in het MCA, schenkt voor elk vooronderzoek en elke behandeling in mei een bedrag aan de stichting. Bij de polikliniek oogheelkunde (011) is meer informatie te zien en verkrijgbaar.

Geef-lens-aan-medemensOogarts Dragt
Vanuit het MCA is oogarts H.J. Dragt al jarenlang als vrijwilliger zeer nauw betrokken bij de Eye Care Foundation. Deze organisatie zet zich al 25 jaar in voor hulp aan blinden en slechtzienden in ontwikkelingslanden. Aanvankelijk vlogen Nederlandse oogartsen naar Nepal, Vietnam of Cambodja om daar in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk mensen aan staar te opereren.

Tegenwoordig richt de stichting zich meer op training van lokaal medisch personeel (op alle niveaus), zodat ter plaatse een goede oogzorgstructuur wordt opgebouwd en ook de allerarmsten op het platteland worden geholpen. Want voor € 35 kan iemand in Cambodja aan staar worden geholpen en voor € 10 krijgt een schoolkind een goede bril aangemeten.

Meer informatie
Lees meer informatie over de Eye Care Foundation en de actie ‘geef Yasmin een ‘blind date’ of op de website van Eye Care Foundation.