Correct Vision staat bekend als een toonaangevende en vooruitstrevende organisatie. Met de komst van het nieuwe laserapparaat, de zogeheten FemtoSecond lasermachine, werd dat extra onderstreept. “Tot voor kort werd een vlakje van het hoornvlies met een mechanisch mes losgesneden, tegenwoordig gebeurt dat met een laser”, zegt oogarts dr. Siong Hwan. “Deze methode is nóg nauwkeuriger en dus nóg veiliger.”

Coorect Vision zorg-van-nu_zomer-2008Gelijkmatiger flapjes
Ooglaseren is het met behulp van zogeheten refractiechirurgie corrigeren van de ogen, om zo de afhankelijkheid van bril of contactlenzen te verkleinen of op te heffen. Bij een ooglaserbehandeling wordt het hoornvlies (de doorzichtige laag aan de voorkant van het oog) hervormd door er een laagje af te halen, waardoor men weer scherper kan zien. Om het hoornvlies te kunnen bewerken, moet een deel ervan worden losgemaakt. “Met de FemtoSecond laser zijn we in staat nog dunnere en meer gelijkmatige flapjes te maken”, zegt Hwan. “Grote voordelen daarvan zijn, dat we ook mensen met een dun hoornvlies kunnen behandelen en dat de patiënt sneller herstelt en sneller beter ziet.” De nieuwe laser wordt ingezet bij de zogenoemde Intralasik, een van de ooglasermethoden, maar kan ook worden gebruikt bij andere oogoperaties, zoals hoornvliestransplantaties. Voor Intralasik komen mensen in aanmerking die bijziend zijn tot -8, verziend tot +4 of een cilinderafwijking hebben tot 4.

Kunstlenzen
Voor degenen die vanwege een te grote oogafwijking niet in aanmerking komen voor de hiervoor genoemde Intralasik-methode, bieden implanteerbare kunstlenzen uitkomst. “Deze worden op de iris (het gekleurde deel van het oog) geplaatst en blijven daar permanent zitten”, zegt dr. Sabah Meriwani. “Een prima alternatief voor de bril. Er zijn zelfs multifocale implanteerbare lenzen, voor mensen die zowel veraf als dichtbij scherp willen zien.”

24-uurs zorg
Correct Vision biedt – in tegenstelling tot veel particuliere ooglasercentra – 24-uurs zorg door een team van ervaren oogartsen. Het team heeft meer dan 15 jaar ervaring met refractiechirurgie, zoals ooglaseren ook wordt genoemd. Cliënten van Correct Vision kunnen rekenen op minimaal een jaar nazorg en garantie voor nabehandeling. Correct Vision is onderdeel van de afdeling oogheelkunde in het MCA.