Mensen met ouderdomsverziendheid en/of staar kunnen in aanmerking komen voor de een Refractieve Lensvervanging met de Crystalens ®. Vanaf heden implanteert Correct Vision deze nieuwe lens.

Crystalens-lensvervanging-correct-visionDoor het verouderingsproces kunnen zichtproblemen ontstaan door moeilijkheden die de eigen lens kan krijgen met scherpstellen. Dit proces wordt ouderdomsverziendheid of presbyopie genoemd en komt bij mensen vanaf 40 jaar voor. Eveneens kan er op latere leeftijd staar ontstaan. Staar is een vertroebeling van de natuurlijke ooglens, welke het zicht wazig kan maken. Bij een staarbehandeling wordt de troebele ooglens vervangen door een heldere kunstlens.

Perfect zicht op alle afstanden
Crystalens ® is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van Refractieve Lensvervanging en biedt een oplossing tegen ouderdomsverziendheid en staar. De Crystalens ® is een accommoderende intra-oculaire lens, hetgeen betekent dat deze beweegt in het oog. Hierdoor wordt het zicht op korte, lange en tussenafstanden weer perfect.

Net als de natuurlijke lens
Bij de ontwikkeling van de Crystalens ® stond de natuur centraal. Net als de natuurlijke lens werkt de Crystalens ® samen met de natuurlijke oogspier. Hierdoor ‘buigt’ de lens om voorwerpen op korte en lange afstand te zien, en alles daartussenin.