Nieuwe dubbeloptische accommoderende IOL bij Correct Vision. Bij u is staar vastgesteld. U bent daarin niet uniek. Veelal gaat dit echter ook gepaard met ouderdomsverziendheid (presbyopie). Sinds kort mag Correct Vision de dubbeloptische accommoderende Synchrony VU lens implanteren. Deze intraoculaire (IOL) lens behandelt zowel staar als presbyopie.

Staar

Een veel voorkomende visusstoornis is staar. Deze stoornis is een gevolg van het normale verouderingsproces. Staar merkt u voornamelijk als u de leeftijd van 60 jaar bereikt. U ervaart een onduidelijk wazig zicht, omdat lichtstralen binnen in het oog worden verspreid in plaats van dat ze rechtstreeks op het netvlies worden geprojecteerd.

Presbyopie

Synchrony VU accommoderende IOL

De medische term voor ouderdomsverziendheid is presbyopie. U ervaart moeilijkheden met scherp stellen van het zicht tijdens het lezen. Ook het focussen op voorwerpen dichtbij en daarna op afstand (accommodatie), en andersom, zorgt voor problemen. Dit stijver worden van de natuurlijk ooglens wordt meestal waargenomen wanneer men tussen de 40 en 50 jaar is.

Synchrony VU
Deze refractieve lensvervanging is bedoeld om u een volwaardig continue, scherp gezichtsvermogen te geven zodat u geen leesbril meer nodig heeft. Accommoderende IOL’s als de Synchrony VU bootsen de natuurlijke lens van het oog na en kunnen binnen in het oog bewegen wanneer de focus verandert.

Werking

Dubbeloptisch accommoderende IOL: Synchrony VUHet unieke ontwerp van twee lenzen in plaats van maar één lens zorgt voor een innovatieve vervanging van de natuurlijke ooglens. Wanneer de oogspieren ontspannen en samentrekken om de focus te veranderen, bewegen de twee lenzen voorzichtig naar elkaar toe of verder uit elkaar. Het natuurlijke vermogen van het oog wordt hiermee nagebootst, waarmee men probleemloos, constant en zonder onderbreking de focus van dichtbij naar veraf kan veranderen.

Quickscan of vooronderzoek

Wilt u meer informatie over de Synchrony VU IOL? Meld u zich dan aan voor de Quickscan van Correct Vision in Alkmaar. Of maak een afspraak voor een vooronderzoek.

Operatie

Onze refractiechirurg Sabah Meriwani heeft inmiddels al enkele Synchrony VU IOL’s geïmplanteerd. Op deze video kunt u één van de operaties bekijken.